5 situationer där det skulle vara bättre att klippa kontakten med en familjemedlem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 situationer där det skulle vara bättre…
En kvinna ber om att få ta med sig sin måltid på grund av att hennes dotter gnäller och servitrisen svarar En man klipper sin exfrus gräsmatta, när barnen frågar honom varför berörs de starkt av hans svar

5 situationer där det skulle vara bättre att klippa kontakten med en familjemedlem

Av sofia
2.883
Advertisement

Inget är viktigare än familjen. De står dig nära när du behöver det och från din familj kan du hämta styrka och inspiration när det behövs. Tyvärr kan man inte ha samma relation med alla familjemedlemmar och i vissa fall kan relationen med dem verkligen vara svår och skadlig. Av den anledningen är det bättre att bryta med den familjemedlemmen för att skydda dig även om det är en svår och slitsam uppgift. Men hur vet du då att du nått gränsen där en relation börjar bli "giftig" för dig?

image: Pixabay.com
  1. De personer man absolut bör ta avstånd från är de som konstant dömer andra. Även om konstruktiv kritik är väldigt användbar och viktig så kan kritik som kommer ständigt och dessutom upprepas och är aggresiv skada en annan människa på djupet. De medlemmar i familjen som tenderar att bete sig så bör du ta avstånd ifrån.
  2. Det händer ibland att du behöver lätta ditt hjärta och visa dina sårbara sidor för någon person som står dig nära för att be om råd om det du är mest rädd över. Att sedan få reda på att hemligheten inte bevarats kan anses vara ett mycket tungt och allvarligt förräderi, speciellt om detta kommer från en person som står dig nära, en familjemedlem eller en nära vän.
image: Pixabay.com

3. Känner du till den våldsamma psykologiska tekniken som kallas Gaslightning? Den går ut på att bekräfta falska fakta för att få offret att tvivla på sina egna minnen och känna sig osäker, maktlös och tvivla på sin egen mentala integritet. Om någon i din närhet beter sig så här så är stunden kommen för att ta avstånd.

4. En elak familjemedlem skulle kunna besluta sig för att stanna hos dig enbart för att dra fördel och tjäna något från att vara nära dig. När de behöver råd eller hjälp kommer du att märka hur de står vid din sida för att sedan försvinna så fort de fått det de behövde.

Advertisement
image: Pxhere

5. Först höjer personen dig till skyarna, sedan skriker den på dig för att slutligen förolämpa och döma dig! Detta är ett klassiskt manipulativt beteende av en person som på alla sätt försöker att manipulera din uppmärksamhet!

Om du funnit en eller fler av dessa drag i en person som står dig nära skulle det kunna röra sig om en relation som blivit "giftig" och som därmed riskerar  att bara förstöra ditt mentala och fysiska tillstånd. Även om det ibland är den eneda lösningen så är det aldrig lätt att ersätta eller ge upp en person som står oss så nära, speciellt om det rör sig om en familjemedlem.

Detta betyder inte att du måste utesluta den personen, du skulle kunna jobba på relationen för att göra denna svåra samlevnad så uthärdlig som möjligt. Visst, det bästa är ju att bryta helt även om såren kommer att ta lång tid att läka för att man kanske har skuldkänslor. Kom dock ihåg att det ibland är nödvändigt att känna smärta för att skydda sig själv!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack