Enligt en studie tenderar de som dricker kaffe utan socker att vara mer aggressiva och "elaka" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Enligt en studie tenderar de som dricker…
Här är 10 saker som avslöjar en falsk person Om du ska ta hand om ett barn så bör du inte ta emot det medan det sover, den här barnvakten förklarar varför

Enligt en studie tenderar de som dricker kaffe utan socker att vara mer aggressiva och "elaka"

976
Advertisement

När det kommer till kaffedrickande delar sig världen i två: de som har i socker och de som föredrar det utan. Vanligtvis är denna aspekt vanebunden. De som dricker sitt kaffe osötat erkänner att det till en början varit svårt, men att de sedan med tiden lärt sig att uppskatta smaken.

Forskarna på Innsbrucks universitet i Österrike hävdar att det finns en liten gemensam nämnare som för samman de personer som hör till den ena eller den andra kategorin och att den inte har något med vanan att göra! 

Undersökningen baserades på ca 1000 deltagare, män och kvinnor i 35-års åldern och analyserade deras smakpreferenser och tendens till aggressivitet. Resultaten som också tog med mörk choklad, tonic och rädisor i beräkning avslöjade en intressant länk: de som föredrog beskare smaker tenderade att vara mer aggresiva, sadistiska och narcissistiska. De som istället föredrog söta smaker eller smaker som var åt det söta hållet var mer vänliga och tillmötesgående personer.

De som tycker om osötat kaffe har en större predisposition till att acceptera svårare och obekväma situationer eftersom den starka smaken enligt forskarna kan anses vara ett lättare "trauma" för tungan, till skillnad från de som tenderar att undvika det där sensoriska traumat och även har samma attityd i livet och gärna undviker konflikt med andra människor.

Undvik dock att dra förhastade slutsatser!

image: pixabay.com

Precis som med alla studier som binder samman vanor med personlighet bör man inte ta den på alltför mycket allvar. Även om forskarna funnit denna länk så betyder det inte att alla personer som dricker osötat kaffe nödvändigtvis är vresiga och osociala.

Med det sagt, har du någonsin märkt eller funderat över denna intressanta koppling?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack