Hur du håller råttorna borta från ditt hem utan att behöva använda farliga kemiska produkter - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur du håller råttorna borta från…
En läkare frågar terminalt sjuka barn vad som är viktigast i livet, deras svar gör honom mållös En kvinna räddar en döende fisk från affären, förvandlingen under de 4 kommande veckorna lämnar henne mållös

Hur du håller råttorna borta från ditt hem utan att behöva använda farliga kemiska produkter

2.633
Advertisement

Råttor är biologiskt fascinernade djur då de lyckas anpassa sig till en oändlig mängd olika miljöförhållanden och kolonisera jordens alla hörn. Tyvärr leder detta ofta till att de stör människor då dessa gnagare älskar att ta sig in och bosätta sig i just de utrymmen som människor bor och äter i.

Deras närvaro, utöver att vara omöjlig för de som är rädda för dem, kan den även vara farlig då råttor kan vara väldigt skadliga för människors hälsa.

I handeln finner man många lösningar som är mer eller mindre grymma för att bli av med dem, men vi avråder dig starkt från att använda dem under längre perioder. Ett gift som lämnas i garaget och sedan glöms bort kan bli väldigt farligt för både husdjur och barn!

Här är några metoder som är mindre drastiska och säkerligen mindre riskfyllda för att hålla dessa gnagare långt borta ifrån ditt hem, ditt garage eller din camper.

Tänk på att alla husmorsknep mot råttor är tillfälliga och bör bytas ut efter några veckor då dessa djur snabbt vänjer sig vid nya dofter!

Total rengöring av det berörda utrymmet. Råttor har en väldigt bra förmåga att dra nytta av något som glöms eller försummas och de förstår genast om en miljö besöks sällan och inte störs mycket. Hur kan de förstå det? Genom lukten såklart! Det första man bör göra är att göra rent utrymmet noggrant med parfymerade rengöringsmedel. Detta kommer genast att få råttorna att inse att det finns andra som bor där utöver dem...och att de bör packa sina väskor.

Bommullstussar med några droppar av eterisk myntaolja. Råttor hatar den stickande lukten av vitlök, peppar och mynta och tenderar att hålla sig borta från saker som har den lukten. Självklart verkar det inte vara en särskilt bra ide att använda de första två (vem skulle vilja ha ett hus som stinker av vitlök?) men den tredje är en utmärkt lösning. Häll eterisk myntaolja på en bomullstussar och lägg dessa i hörnen, under möbler och på andra undangömda ställen. De kommer att hålla råttorna borta och sprida en ljuvlig doft!

Tvålar med stark doft. Precis som med bommullstussarna kan du även använda dig av tvål för att hindra dina små oönskade gäster att bo kvar. Sätt ut tvålar eller delar av dem på fönsterkarmarna eller i närheten av dörrarna. Kom ihåg att enbart välja starka dofter. Om du ramlar på en tvål som doftar mynta och som luktar så starkt att det nästan är outhärdligt så har du funnit den rätta!

Servetter till torktumlare. Den här produkten som vanligtvis används för att parfymera tvätten medan den torkas och för att undvika att den blir elektrisk har en väldigt stark doft. Om du misstänker att någon mus eller råtta kan ta sig in kan du stoppa in dessa i springor, hål eller vilken annan öppning som helst. Kom ihåg att byta ut dem varannan vecka då de förlorar sin doft och blir ineffektiva.

Ett sista tips som vi vill ge dig är att om gästen kommit in i ditt hus och du inte lyckas övertala den om att försvinna så kan du fånga den och släppa ut den på landet. Snälla undvik limfällor! Här nedan hittar du även en tutorial för att bygga en effektiv fälla om du är lite händig.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack