Varför jag fortfarande behöver min mamma, brevet som alla döttrar borde tillängna sina mammor - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Varför jag fortfarande behöver min…
Att glömma bort saker tyder på hög intelligens enligt hjärnforskarna 10 varningssignaler som våran hud skickar ut när vi har hjärtproblem

Varför jag fortfarande behöver min mamma, brevet som alla döttrar borde tillängna sina mammor

1.381
Advertisement

Vi pratar ofta om hur en förälders roll är viktig i ett barns liv och hur mycket ansvar det medför, men när slutar föräldrarna vara föräldrar och barnen slutar vara barn? Aldrig. Därför förblir deras centrala roll densamma även när barnet blir tonåring och sedan vuxen.

Det här brevet med titeln "Varför jag fortfarande behöver min mamma" ger en tydlig bild av det odödliga band som finns mellan en förälder och dess barn, i det här fallet mamma-dotter. Ett band som förändras med årens gång men som aldrig förlorar sin mening även när en dotter blir kvinna och även hon mamma.

Varför jag ännu idag behöver min mamma.

image: maxpixel.net

Jag ringer min mamma två gånger i veckan för att fråga henne om saker som jag vet att bara hon kan svara på. Frågor som: "Hur kan jag veta om den här hamburgaren fortfarande går att äta?" eller "Tror du att jag måste tvätta den här tröjan för hand eller är det bara en rekommendation?" Minns du när du var liten och hade tappat bort något och din mamma alltid tycktes veta var den saken befann sig? Med stor sannorlikhet har hon fortfarande den förmågan. 

Precis som de flesta mamma-dotter relationer har även våran gått igenom de där typiska faserna. Som liten vara jag hennes lilla assistent som hjälpte till att dekorera julgranen, som ung tjej försäkrade sig min mamma alltid om att min skoluniform var ren, som tonåring klagade jag på hennes regler, men samtidigt hade jag henne alltid vid min sida. Fram till universitetet hade jag inte ännu insett hur mycket jag skulle sakna hennes hemmagjorda potatismos och hennes tvättjänst 24 timmar om dygnet. Vid 20 års ålder var hon min största supporter, min mest trogna fösvarare, min shopping partner och min bröllopsplanerare och idag som mamma och fru i trettioårsåldern förlitar jag mig på hennes guidning mer än någonsin.

Jag minns inte ens hur många akuta samtal jag ringt till henne under de senaste 7 månaderna och som varje gång fått henne att hoppa in i bilen för att komma och hjälpa mig. När min son spräckte hakan på duschkanten ringde jag henne på högtalartelefon medan jag höll hårt om såret med en handduk och väntade på att hon skulle komma för att få veta om hon tyckte att det var läge att åka in till sjukhuset och sy eller inte. 

Framtills dess att jag själv blev mamma förstod jag inte varför min gick till sängs klockan nio på kvällen. Jag tyckte bara att hon var en tråkmåns som inte hade lust att göra något och jag tänkte inte på att hon helt enkelt kunde vara utslagen efter en dag av att arbeta, städa, laga mat och skjutsa sina barn hit och dit. 

En mamma är en fyr på natten och lugnet i stormen. Hon kan på samma gång var någon man anförtror sig åt och en kritiker, din största supporter och även den som varnar dig mest. Hon känner till dina djupaste hemligheter och har varit där för dig under dina mörkaste stunder, men hon älskar dig alltid i alla fall. Under åren torkar hon alla dina tårar och bara några av sina egna. Hon är den enda personen som har bytit både dina blöjor och dina barns. 

Tack för att du satt uppe med mig och gjorde läxor och för att du gick upp tidigt för att göra frukost. Tack framförallt till er ensamstående mammor som även måste göra papparollen och ta allt föräldraransvar. Tack även till er mammor som omfamnar barn som ni inte burit i era magar, ni är beviset på att en mammas kärlek är villkorslös. För de mammor som tittar ner på oss från himmelen, vi vill att ni ska veta att vi söker eran guidning i våra hjärtan varje dag och att vi varje dag måste hantera det faktum att ni inte längre finns hos oss.

Till MIN mamma, tack för att du gav mig dina värderingar när det gäller familjen, att vara kvinna och att vara mamma. Det är enbart tack vare dig om jag idag vet hur jag ska älska mina barn och om jag kan säga att jag är en bra mamma!

Anpassat efter texten "Why I still need my mom" av Stacey Carlin.

image: maxpixel.net
Tags: KvinnorFamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack