10 varningssignaler som vår hud kan sända ut när vi har hjärtproblem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 varningssignaler som vår hud kan…
Några goda skäl till att barn alltid borde göra sina läxor själva

10 varningssignaler som vår hud kan sända ut när vi har hjärtproblem

Av sofia
18.688
Advertisement

Våran kropp är en perfekt maskin som vid minsta tecken på obalans försöker att varna oss på det mest effektiva sättet. Man skulle kunna säga att hjärtat är kroppens motor och om det inte fungerar så kommer alla andra delar av våran kropp att känna av det. Men hur blir man medveten om när något inte fungerar i vårat hjärt och kärlsystem? Även om man inte skulle kunna tro det så får vi den första varningssignalen på våran hud och den visar sig i form av utslag, svullnad och märken av olika slag på våran kropp.

  1. Svullna vrister och fötter kan vara ett tecken på hjärtproblem. Om ni märker att ni samlar vätska i benen eller att det bildas svullnad (ödem) så är det läge att tala med eran läkare om saken.
  2. Om ni märker av fettavlagringar kring ögonvrån, på händerna och på baksidan av benen så rör det sig om kolesterolansamling som är ett tecken på en för hög nivå av denna molekyl i blodet. Även i det här fallet bör man rådfråga sin läkare!

3. Om ni har denna typ av blåmärken under huden men inte har någon smärta så skulle det kunna röra sig om en Janeway lesion. Dessa små fläckar sitter i ca en vecka och skulle kunna vara ett tecken på en infektiv endokardit. För att inte utsätta sig för onödiga risker är det alltid bra att rådfråga en hjärtläkare om ni upptäcker dessa märken på huden.

4. Om ni istället upptäcker små smärtsamma knutar mellan tårna och fingrarna som är lilaaktiga i färgen skulle det kunna röra sig om oslers sjukdom. Dessa symptom vara i några dagar men även i det här fallet kan det röra sig om infektiv endokardit.

Advertisement

5. Plötsliga utslag i form av vaxartade bubblor skulle kunna bero på en allergisk reaktion. Man bör dock inte undervärdera saken om det rör sig om kolesterolansamlingar som även i detta fall skulle kunna inneböra farligt höga nivåer eller var ett tecken på diabetes.

6. Man bör även vara aktsam om man upptäcker områden där huden verkar fläckad i blålila nyanser. Dessa plötsliga färgförändringar av huden är vanliga när temperaturen är väldigt kall eller om det finns en artär som blockeras av för stora mängder kolesterol. Riskerna är mycket höga och det är viktigt att uppsöka läkare om problemet kvarstår.

7. En svullnad i höjd med naglarna kan vara ett tecken på infektion i hjärtat eller något annat problem länkat till hjärtat. I det här fallet kan man dock vara lite mer lugn då rundade naglar eller lätt svullna naglar skulle kunna bero på genetiska faktorer!

8. En grumlig hud är aldrig ett bra tecken. Det rör sig i de flesta fallen om proteinansamlingar i hjärtat eller i andra organ. Om ni märker av detta någonstans på huden bör ni genast kontakta eran läkare.

9. Dessa små märken på fingrarna skulle kunna vara orsakade av ett slag eller att man gnidit fingret mot något. Om detta inte är orsaken skulle det kunna röra sig om en hjärtsjukdom om de uppstår i kombination med feber eller ojämna hjärtslag.

10. Om ni märker att era fingertoppar tenderar att gå mot de blåa tonerna som inte är naturligt för huden och ni inte har ett väldigt kallt klimat så är detta en orossignal. Det skulle kunna röra sig om en förträngning av ett blodkärl eller ett det till och med är blockerat.

Som ni själva kan konstatera är hjärtat inget man bör ta lätt på. Om ni upptäcker något av dessa symptom, tveka inte att kontakta eran läkare eller en hjärtläkare!

Tags: HälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack