Brandkåren listar 4 väldigt vanliga misstag som ligger till grund för bränder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Brandkåren listar 4 väldigt vanliga…
6 naturliga lösningar för att hålla myggorna borta från dig för gott 10 vanor i

Brandkåren listar 4 väldigt vanliga misstag som ligger till grund för bränder

2.933
Advertisement

Många av er kanske med nöje minns de där dagarna i skolan när det vara dags för den berömda brandövningen, under vilken alla elever fick evakuera klassrummet när larmet gick och samlas på en säker plats utomhus.

Denna typ av övningar är väldigt användbara för att begränsa de skador som en brand kan medföra, men är vi säkra på att vi känner till alla de säkerhetsnormer som kan förebygga problemet?

Brandkåren och institutionella kampanjer arbetar för att framhäva vissa uppenbara misstag som fortfarande idag ligger till grund för många olyckor. Här nedan har vi samlat 4 av de mest vanliga som vi alla bör ha i åtanke.

1. Brandsläckare

Brandkåren vidmakthåller att många bränder i hemmet eller på kontor skulle kunna begränsas om människor fick instruktioner angående hur man använder brandsläckare eller om, något som är ännu vanligare, dessa utplacerades på ett bättre sätt i byggnaderna utan föremål som står i vägen för deras användning.

2. Förlängningssladdar

Ofta förlitar vi oss väldigt lätt på förlängningssladdar eftersom de är mycket bekväma och mångsidiga. Många glömmer bort att de även är farliga! De är skapta för tillfällig användning (då de tenderar att överhettas) och för mindre apparater (en större hushållsapparat ska kopplas in direkt i uttaget). De bör aldrig spikas fast på väggen eller göras hål i på något sätt, utöver det ökar man riskfaktorn märkbart om man utsätter dem för stark sol eller placerar dem nära mattor.

Advertisement

3. Torktumlare och tvättmaskiner

När det gäller torktumlare är den största riskområden filtret och fläkten då dessa kan samla på sig mycket damm som leder till att den öerhettas. Tvättmaskiner utsätts istället för en större mekanisk ansträngning och det är ofta just strukturella eller elektriska fel som skapar bränder, i båda fallen som många studier bekräftar är orsaken alltid avsaknad av rengöring och underhåll.

4. Ljus

image: Max Pixel

Ljus är ansvariga för en enorm mängd bränder, framförallt under julen. De bör aldrig tändas i närheten av gardiner eller andra lättantändliga material som just festdekorationer. De bör aldrig lämnas tända när vi inte är i rummet eller i barns närvaro. Det kan verka som banala råd, men tro oss... det är de faktiskt inte!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack