Kvinnor som lätt blir arga är mer intelligenta och har ett bättre minne - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor som lätt blir arga är mer…
6 saker som dagens föräldrar borde göra oftare Därför tycker säkerhetsexperterna att man ska slå in bilnycklarna i alluminiumfolie

Kvinnor som lätt blir arga är mer intelligenta och har ett bättre minne

3.050
Advertisement

Många män anser att en av de farorna man verkligen bör försöka undvika i livet är en arg kvinna och i vissa fall kan vi faktiskt inte säga att de är helt fel ute. På samma sätt som Xantippa, Sokrates argsinta frus historia berättar så finns det mycket vi kan lära av en kvinna som är på dåligt humör och lätt tar eld.

En studie som utförts av universitetet i New South Wales avslöjar att kvinnor som har större tendens att bli arga visar sig vara mer intelligenta och ha en bättre förmåga att argumentera.

image: maxpixel

Det som man tittade på i undersökningen var vilken effekt kvinnans dåliga humör har på andra aspekter i hennes liv och på hennes personlighet. Forskarna utsatte en grupp med olika kvinnor för negativ och positiv stimuli, först genom att använda olika filmer för ändamålet och sedan genom att placerade dem i olika sammanhang där de blev inbjudna att uttrycka sig, ge svar och finna lösningar i olika situationer.

Genom att följa dessa steg drog forskarna slutsatsen att de som lättare blev arga och generellt sett verkade vara på dåligt humör även var de som klarade testen bättre genom att ge korrekta svar och hitta de mest effektiva lösningarna och inte bara det. De visade sig också ha bättre minne och en mer utvecklad förmåga att argumentera.

Enligt Joseph Forgas, den proffesor som ledde studien, är anledningen den som följer: det dåliga humöret ökar koncentrationen och stimulerar mer konkreta och djupa tankar och underlättar därmed hur vi bearbetar information under svåra stunder.

Tvärtemot så hade de kvinnor som var mer positiva och trevliga, trots sin optimism och sin vilja att hjälpa till svårare att övervinna hinder, memorera data och finna lösningar.

Även om detta resultat tillåter oss att omvärdera kvinnors dåliga humör så bör det aldrig vara en ursäkt för att inte förbättra det. Det är bättre att ha i åtanke att ilska leder till destruktiva beteenden i långa loppet och man blir ju inte direkt älskvärd i andras ögon.

 

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack