Kvinnor som väntar längre med att gifta sig är mer intelligenta, så säger forskarna! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor som väntar längre med att…
Gastroesofageal refluxsjukdom, här är 7 typer av mat för att motarbeta den utan läkemedel Här kommer en naturlig kur mot hosta och förkylning som är starkare än hostmedicin

Kvinnor som väntar längre med att gifta sig är mer intelligenta, så säger forskarna!

732
Advertisement

Det är en lika lustig som gammal vana att måla upp äktenskapet som en mansfälla. Kanske lite mindre rolig vanan som beskriver kvinnor över 30 som fortfarande inte gift sig som sura och buttra kärringar.

Emellertid har talesätt som dessa sina rötter i fördomar som har väldigt lite med den vetanskapliga verkligheten att göra som idag säger något helt annat. Kvinnor över 30 som fortfarande är singlar har en intelligens som ligger över medelgränsen och man kan tyvärr inte säga detsamma om männen...

Äntligen har resultaten pubblicerats av en studie som genomförts under 40 år av ett flertal engelska universitet på 900 personer från 11 år och uppåt. Målet med studien: att förstå relationen mellan studie- och yrkestitel och sentimental livssituation.

Det som framgick av studien var något som man kanske misstänkte men som officiellt alltid nekats, att kvinnor med akademisk studietitel och bättre jobb förblir singla längre jämfört med andra.

Anledningarna till att denna kategori av kvinnor gifter sig senare i livet är många. Till att börja med rör det sig om mer selektiva personer i sitt val av en partner att tillbringa resten av livet med. Utöver det tycker de om sin självständighet som de ofta har fått jobba hårdare för jämfört med sina manliga kollegor. Slutligen lägger de mer tid på förberedandet för sitt yrke och sätter kärlekslivet på andra plats. Man bör heller inte utesluta att det är svårare för en karriärskvinna att hitta en partner som inte känner sig hotad av hennes framgång och som är redo att följa henne även om det innebär att offra sin egen karriär, ett val som alltför många kvinnor tvingats göra under flera årtionden.

Lika intressanta är slutsatserna av samma studie angående männen. Bland dem fann man inte samma relation, tvärtom tenderar män med en bra akademisk- eller arbetskarriär att gifta sig tidigare då de anses vara "goda kap" och de söker sig främst till kvinnor som återspeglar moderliga egenskaper.

image: Vic/Flickr
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack