Somna aldrig med en nyfödd bebis i famnen, en pappa berättar om sin hemska upplevelse för att varna andra föräldrar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Somna aldrig med en nyfödd bebis i…
Kasta inte pumpakärnor! Här är 4 sätt de kan hjälpa din hälsa på Mostrar, fastrar, morbröder och farbröder är grundläggande i uppväxten och uppfostran av barnen

Somna aldrig med en nyfödd bebis i famnen, en pappa berättar om sin hemska upplevelse för att varna andra föräldrar

4.191
Advertisement

Även om vi brukar föredra att dela positiva historier som handlar om lyckliga stunder så vill vi ibland återberätta tråkiga erfarenheter för att varna så många människor som möjligt och undvika att de kan upprepas.

Idag vill vi berätta om Haley och Carmine, ett ungt par från North Carolina (Usa) och deras oturliga lilla barn Lucas. Han var två månader gammal när ödet bestämde sig för att ingripa på ett annars lugnt familjeliv och förvandlade den eftermiddagen till en mardröm som de kommer att minnas resten av sina liv.

image: Pexels

Det var den 26:e november och den första julen tillsammans med lilla Lucas började närma sig. Paret bestämmer sig för att ta ledigt en hel dag och ägna sig åt att dekorera huset. Från tidig morgon hade de jobbat oavbrutet med att förvandla hemmet till en så festligt och hemtrevlig miljö som möjligt. Trötta efter en sådan morgon lade de sig ner på soffan för att vila. Medan Haley somnade direkt fortsatte Carmine att leka ett tag med Lucas, men sedan somnade även han med det nyfödda barnet på sitt bröst.

Medan paret sov hände det som inte fick hända, den nyfödda bebisen lyckades med hjälp av pappans lätta kroppsrörelser halka ner i utrymmet som delar mannens arm och ryggstödet på soffan. Hans lilla kropp som var för svag för att slingra sig ur halkade allt längre ner tills han inte längre kunde andas.

När kvinnan vaknade tänkte hon att Carmine lagt bebisen i vaggan eftersom hon inte såg den. När hon reste på sig för att kontrollera och inte fann den kände hon på sig att något inte stämde. Efter att ha väckt Carmine dröjde det enbart några sekunder innan de fann lilla Lucas livlös fastklämd i vecket på soffan. Föräldararna försökte desperat få liv i honom igen men varken de eller sjukhuspersonalen kunde göra något. Lucas hade lämnat dem och skulle aldrig mer komma tillbaka.

Trots den avskyvärda smärtan valde paret efter några månader att tala öppet om det som hänt för att undvika att andra föräldrar ska kunna råka ut för samma sak.

Säkerligen kan många av oss bekräfta att vi sovit med våra nyfödda bebisar hundratals gånger utan att någonting hänt, men detta innebär inte att det är en säker sak att göra. Nästan alla pediatriska föreningar är överrens om att det säkraste sättet att sova på för ett barn under sex månader är i sin vagga bredvid föräldrarnas säng.

Att ha en sovande bebis i famnen, beundra dess ansiktsuttryck och lyssna på andetagen är en magisk upplevelse, men vi måste alltid vara säkra på att inte somna själva.

Av den anledningen vill vi ge ett tips till alla föräldrar. om du är trött och känner att din kropp behöver vila, ta då inte ditt barn i famnen och framförallt, lägg dig inte i en ställning som kan få dig att somna. Det kan verka som ett överdrivet råd, men det är fortfarande för många nyfödda som dör av olyckor som denna.

Låt oss försöka få ut den här informationen till så många som möjligt så att lilla Lucas, som många andra inte gått bort i onödan.

Tags: BarnFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack