Några tips som kan hjälpa empatiska människor att inte absorbera andra människors negativa känslor - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Några tips som kan hjälpa empatiska…
De tar ifrån honom hunden: en främling läser skylten och beslutar sig för att ingripa För att underlätta räddningsinsatsen vid olycka har den här mamman skrivit vissa detaljer om sitt barn på bilbarnstolen

Några tips som kan hjälpa empatiska människor att inte absorbera andra människors negativa känslor

Av Linda Solari
3.997
Advertisement

Mycket ofta definierar vi en person som "empatisk", men vet vi verkligen meningen med detta begrepp? Med empati känner man inte bara sinnestillståndet av en person, men även glädjen och lidandet av den personen. Om du vill kan man prata om en energier: empatiska människor absorberar energierna positiva och negativa.

Det här är en stor svårighet för den empatiska personen, som bli känslomässigt störd, utan möjlighet att avvisa dessa energier. Att försvara sig från dessa vågor av empati är nödvändigt för mental, fysisk och andlig överlevnad.

Om du är en empatisk person, särskilt känslig för stämningar, här är hur du kan engagera med mindre energier, samtidigt som den är tillförlitlig och alltid villig att ge människor råd.

image: pixabay.com

Du är ensam ansvarig för dina känslor.

Först av allt måste du förstå att du bara har makt att förändra ditt humör. Naturligtvis kan externa faktorer påverka negativt eller positivt, men du bestämmer i vilken omfattning de ska involvera dig. När du förstår den kraft du har , kan du befria dig från andras påverkan. När du är säker på vad du är och hur du vill känna, blir det svårare för en extern person att ändra ditt tillstånd. Ta bort människor som ständigt begraver dig med sin negativa energi, bara för nöjet att göra det: älska dig själv för att kunna säga nej till allt som gör dig ont.


Ta bort "emotionella vampyrer".

Har du någonsin hört talas om känslomässiga vampyrer? Det här är människor som utnyttjar din kärlek, din känslighet, din tillgänglighet och förmågan att alltid ge bra råd. Faktum är att de inte hittar några fördelar i dina ansträngningar för att få dem att må bättre, men de hittar dem bara i att hälla negativ energi på en annan person. Visst, du kan erbjuda stöd och en axel att gråta mot, men var försiktig när allt inte ändrar sig till något bättre, när tillgänglighet inte verkar vara tillräckligt. Det är inte ditt jobb att hjälpa andra människor, särskilt när samma personer inte samarbetar för att hitta en lösning.

image: pixabay.com

Erkänn ögonblicket att säga nej.

Att vara generös är utan tvekan en ädel egenskap hos vissa människor, men det finns en fin linje som skiljer generositet från att falla in i andras tjänst. Kom alltid ihåg att kräva respekt från någon, speciellt när du tidigare har varit tillgänglig för en person. Du bestämmer vem som ska komma in i ditt liv och även om det ibland händer att någon smyger sig in utan ditt samtycke, har du fortfarande makten att avvisa den personen. Att vara redskap åt en person är aldrig positiv, ännu mer när du förlorar på det själv och din energi.

Var inte rädd för inte vara omtyckt.

Ofta har empatiska människor en känsla och rädsla att de inte accepteras av andra: av den anledningen är de alltid tillgängliga. Du måste förstå, att du kan aldrig glädja alla och att det tvärtom är värdelöst att lida, för att du kan inte förändra en annan människa. Var inte empatisk mot dem som inte uppskattar dig och utnyttja dig bara när de behöver dig. Det är dags att bara omge sig med människor som beundrar dig för vem du är.

Advertisement

Återvänd till naturen

image: pixabay.com

Om du känner kvävd av alla andras problem och du känner behov av att ta ett andetag för att fokusera på dig själv, vad du behöver är helt enkelt att fördjupa dig i en naturlig miljö: promenader i skogen eller på stranden kommer att fylla igen lungorna med frisk luft och ge dig styrkan att ta tillbaka allt på sin plats. Fly till ett lugnt ställe, utan någon, för att vara ensam med dina tankar. Absorbera alla energier som vinden, träden, solen och vattnet kan ge dig och börja ge rätt prioritet till dig själv.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack