År 1955, för att vara en bra fru, var det nödvändigt att följa dessa regler - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
År 1955, för att vara en bra fru,…
20 fotografier för att upptäcka mer av vår historia 10 fantastiska hus som man inte ser

År 1955, för att vara en bra fru, var det nödvändigt att följa dessa regler

9.451
Advertisement

En guide till hur man blir den perfekta hustrun och hemmafrun: 1955 tyckte man inte att en sån publikation var absurd, men den välkomnades av den amerikanska medelklassen (och inte enbart). De bilder som vi visar kommer från en artikel med titeln Guide till att vara en bra hustru som listar vad man då ansågs vara goda egenskaper, hur man skulle uppföra sig och vilka förväntningarna man hade på sig för att anses vara en god hustru.

Köket är varje kvinnas domän. Ha alltid middagen klar för din man: På det här sättet låter du honom förstå att du har tänkt på honom och att du vill uppfylla hans behov.

Avsluta dina sysslor innan han kommer hem och gör dig själv i ordning, sätt på dig något snyggt, sminka dig lite och gör i ordning ditt hår.

Advertisement

Se till att huset är oklanderligt rent och städat.

image: Pinterest

På vintern, se alltid till att huset är varmt när han kommer hem: din man kommer att känna sig välkommen i paradiset och det ger dig en stor tillfredsställelse.

Ta hand om barnen och försök alltid att lugna dem när de bråkar.

Advertisement

När din man kommer hem se alltid glad ut och var glad att se honom. Krama honom och lyssna på vad han har att säga om sin dag: han kanske behöver ditt stöd och det är en hustrus uppgift.

image: Pinterest

Om du också har något att berätta, vänta alltid på att han gör det innan och kom ihåg att hans argument är viktigare.

image: Pinterest
Advertisement

Bli inte ledsen om han ibland kommer hem sent eller går ut på middag med sina vänner: du måste förstå att hans liv är fullt av stress och att ha egen tid är viktigt för en man.

image: Pinterest

Ditt mål som maka är att göra hemmet till en fridfull och problemfri plats: tråka inte ut din man med dina problem och låt honom slappna av.

Advertisement

Låt honom ha det bekvämt: låt honom ta den den största stolen och all utrymme han behöver på soffan. Gör varma drycker på vintern till honom och något uppfriskande när det blir varmt.

image: Pinterest

När din man kommer hem, erbjud dig att ta hans skor med en trevlig röst och ställa dem på plats.

Ifrågasätt inte hans auktoritet: kom ihåg att han är överhuvud av familjen och som sådan gäller hans vilja.

image: Pinterest

Den verkliga existensen av denna artikel har aldrig fastställts. När man tänker på den tiden, kan vi ändå inte låta bli att tro att även om denna guide aldrig har skrivits eller publicerats är de flesta reglerna det man förväntade sig av kvinnor då i tidens familjemodell.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack